„A” variáció: korán reggel, amikor még csendes a kert, és szokásos
sétáló meditációdat végzed mezítláb a harmatos fűben, sétálj be a cukkinik közé
és válasszátok ki egymást egy szép dagi példánnyal, amely már éretten várja,
hogy az asztalodra kerüljön és táplálhasson téged.
„B” terv: piacon, élelmiszerboltban vásárolj nagyobbacska cukkinit,
amit érdemes megtölteni.
Nem eszek húst, és kerülöm a szóját, ezért nyáron is gyakran eszem gabonát,
hüvelyeseket, fehérje forrásként és mert szeretem.
A gabona és hüvelyes keveréket most pörköltnek készítettem el, azzal
töltöttem meg a szimpatikus cukkinit.
A keveréket a SPAR-ban vettem a Mátrai úton. 25 dkg-os csomag, ára kb.
500-600.-, aktuális árat nem tudok. L Ma elmentem megnézni, de pillanatnyilag nem
volt nekik készleten ilyesmi.
A zacskó tartalma: előgőzölt árpa, előgőzölt tönkölybúza, hántolt vörös
lencse, előgőzölt hántolt sárga lencse, előgőzölt zöld és sárga hántolt borsó, előgőzölt
kamut. A keverék 60%-a gabona, 40%-a hüvelyes.
A cukkinim 30-35 cm volt, 4 felé vágva töltöttem meg. A töltelékhez a
keverék felét készítettem el.
Pörkölt alappal kezdtem, olívaolajon fonnyasztottam meg a hagymát, bele
a gabona-hüvelyes csapat, és ugyanúgy fűszereztem, ahogyan a húsos pörköltet. Tettem
bele őrölt pirospaprikát, 1 db apró kockára vágott zöldpaprikát, 1 db
felkockázott paradicsomot, sót. Végül került bele petrezselyem is, mert nekem hiányzott
belőle a zöld szín.
Amíg készült, addig kivájtam a cukkini belsejét, aztán belekanalaztam a
tölteléket és be a sütőbe, először alufólia alatt, az utolsó 10 percben
nélküle.
Tovább sült, mint gondoltam, kellett neki 1 óra 180 fokon (nem
légkeveréses).
Ha szereted a reszelt sajtot a tetején, akkor nosza, de akkor az
fehérje szénhidráttal, ha erre szeretnél figyelni. A cukkini semleges étel, jól
megfér mindenkivel.
Főzés közben hasznos dudorászni, kellemes partnerrel beszélgetni,
kacarászni, vagy ha nincs hozzá éppen kedved, akkor beszélgess el az étellel
amíg készíted, darabolod, kavarod. Tartsd
rajta figyelmedet, legyél jelen a készítésében, érezd át a teremtés örömét, még
akkor is, ha egyszerű ételről van szó. A táplálékba belekerül az energiád és
tovább emeli annak rezgésszámát, ha ez az energia pozitív, örömteli és
szeretetteljes.
Kérek tesztelést, véleményt!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése