Beköszöntő

Kedves Látogató !

Mindenkivel szeretnénk megosztani tapasztalatainkat,gondolatainkat és tévedéseinket, akik szeretnének holnaptól egészségesebben táplálkozni és élni.Mindenki olvas az egészségesebb életről sok jót és szépet.Másnap eldönti, holnaptól ő is kipróbálja és akkor jönnek a de-k. Hol lehet kapni ? Hol találom ? Hogyan csináljam ? Folytatás az ökooldalakon.


2011. június 26., vasárnap

Ne hagyd ki,még egy pár napig élvezheted !

fekete cseresznye csodálatosan élvezetes gyümölcs. A többi csonthéjashoz hasonlóan a héja vékony, gyümölcshúsa lédús, íze édes és zamatos. A fekete cseresznye sérülékeny, érzékeny a nyomásra. Vitamin, ásványi anyag illetve nyomelem-tartalma mellett salaktalanító hatású is egyben.
Általános szabály, hogy minél sötétebb színű a cseresznye, annál magasabb az ásványi anyag tartalma, így a legmagasabb a gondosan összeválogatott fekete cseresznyeterméseké, melyek a Flavin 7 gyümölcslékivonat kihagyhatatlan eleme.
fekete cseresznye tartalmaz jelentős mértékben káliumot, foszfort és magnéziumot, de fontos nyomelemek is megtalálhatók benne, így a vas, a cink, a réz, a szelén és a mangán. A szilícium a fekete cseresznyében kovasav formájában fordul elő. 
cseresznye olyan cukrot tartalmaz, a levulózt, mely a cukorbetegek számára is megengedett, ők is nyugodtan fogyaszthatják. A fekete cseresznye hasznos elhízás, érelmeszesedés, időskori problémák, ásványi anyaghiány, köszvény, reuma, epekő és vesekő illetve székrekedés esetén.
Fekete cseresznyeA fekete cseresznye mérgezések esetén és ásványi anyagok pótlására nagyszerű gyümölcsünk. E két tulajdonságával összefoglalható a fekete cseresznye legfőbb gyógyászati értékei. A gyümölcs az immunrendszert erősíti, hashajtó és vízhajtó hatású, ízületi bántalmaknál különösen ajánlott a fogyasztása, kiváltképpen a Flavin 7 kivonatokban, ahol még koncentráltabb formában van jelen. Magas flavonoid és antocianid tartalma által csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét
A szervezetünkben felhalmozódott szerves lerakódások eltávolításában aktívan részt vesznek a fekete cseresznye hatóanyagai, így nagymértékben elősegíti a méregtelenítést. A cukorbetegek is fogyaszthatnak cseresznyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése