Beköszöntő

Kedves Látogató !

Mindenkivel szeretnénk megosztani tapasztalatainkat,gondolatainkat és tévedéseinket, akik szeretnének holnaptól egészségesebben táplálkozni és élni.Mindenki olvas az egészségesebb életről sok jót és szépet.Másnap eldönti, holnaptól ő is kipróbálja és akkor jönnek a de-k. Hol lehet kapni ? Hol találom ? Hogyan csináljam ? Folytatás az ökooldalakon.


Stevia - Jázminpakóca



Cukorbetegek és Candidások megmentője

Elnevezései : Stevia Rebaudianan Bertoni - jázminpakóca - sztívia - mézfű - sztévia - édesfű - sztevia – cukornövény - Süßkraut- édes levél - Jázmin Pakóca - Stevia rebaudiana - estévia-„erva-doce” -„erva-adocicada”....................stb.

Kiemelt tulajdonságai :

1.      Természetes növényi édesítőszer, nem aszpartam tartalmú.
2.      Nagyon egészséges, bárki fogyaszthatja, ajánlott cukorbeteg és candidások számára
3.      Szárított levele 30-szor, kivonata akár 300-szor édesebb is lehet a finomított cukornál,
4.      Energiatartalma  100-szor alacsonyabb a finomított cukornál
5.      Gyógynövény, édesítőszer, tartósítószer, bőrápolószer

 Helye a világban :

Kalória-és szénhidrátmentes édesség a paraguay-i őserdőből, ami az ázsiai országokban évtizedek óta elfogadott és ismert, a világ minden táján széles körben használják : Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld. Kínában is nagy mennyiségben termesztik. Japánban nagyon ritka a cukor-evés! Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztéviaból nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyítására. Az USA szövetségi élelmiszer- és gyógyszer hatósága, az FDA 1995-ben engedélyezte a sztívia étrend-kiegészítő készítményként történő forgalmazását és fogyasztását, mint olyan termékét, amely segít a vércukor-szint és a vérnyomás egyensúlyának beállításában.Európában azonban NEM engedélyezett a stevia növény édesítőszerként való használata, csak kozmetikai célokra - bőrápolásra! – így is hozzák forgalomba.

Részletek  :

Süthető, főzhető és számos krónikus betegségre van pozitív hatással. A diabétesz járványos terjedésének megállítását ennek a növénynek az elterjedt használatától várják a szakértők.Rendszeres fogyasztása, segít a szervezet vércukor-szintjének beszabályozásában.Csökkenti a véráramban keringő glukóz (vércukor) mennyiségét, s ezáltal segítségére van azoknak, akik túl sok édességet és cukrot fogyasztanak, illetve azoknak, akiknek hasnyálmirigye nem képes megfelelő mennyiségben termelni a cukrot bontó inzulint, segíti a hasnyálmirigy harmonikus működését.Segít a megfelelő vérnyomás-szint beállításában is, javítja a zsírbontás hatékonyságát, s közreműködik a nap során gyakorta ingadozó energiaszint kiegyensúlyozásában, csökkenti a dohányzás az alkohol és az édesség utáni vágyat.
Javasolt a következő betegségekre :
Tünetek és betegségek :
Jótékony hatása :
Diabétesz                 
serkenti az inzulintermelést

Candida fertőzések ( candidiasis )
 candida  albicans elszaporodása visszafejlődik szervezet candida szintje normalizálódik


láb - köröm, egyéb felszíni bőrgombásodás,

Természetes gomba ölőszer
elhízás
zsírbontásban hatékony
szájüreg problámák
megelőzi,magszünteti a szájfertőzést
vesebetegségek
Serkenti a vizelet kiválasztást
allergiák
Méregtelenítő és gyulladás csökkentő hatású
érelmeszesedés
csökkenti a vér koleszterinszintjét
magas vérnyomás
normalizálja a vérnyomást, vérnyomáscsökkentő
immunrendszeri megbetegedések
immunrendszer-serkentő,influenza esetén
bőrbetegségek  dermatitis, eczema, seborrhoea ellen pattanások, kelések, fekélyek, kivörösödések ellen

bőrregeneráló, segít a gyorsabb gyógyulást

vágott, dörzsölt ,sebek        
bőrregeneráló, segít megakadályozni a hegesedést,

Hatékonyan közreműködik sebek helyének kiszárításában, a bőr összehúzásában, és ezáltal jelentősen felgyorsítja a bőr természetes gyógyulási folyamatát, a sérülések szinte heg nélkül forradnak. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.
Meggátolja számos káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen.

SEMMILYEN MELLÉKHATÁSA NINCS!

Táplálja az endokrin rendszert, helyreállítja a vércukorszintet, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát, ezért cukorbetegek számára ajánlott. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozza az inzulinszintet.
 Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint): Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy,
a sztevia szabályozza a vércukor-szintet a testben, ezáltal segíti a máj és lép működését is.

Használata:



Levelét zölden-nyersen, vagy szárítva, vagy porrá őrölve, ételekbe, italokba tehetjük, a hatóanyagai megőrződnek.FIGYELEM!- Óvatosan adagolni!
Minden éteknél érdemes KIKÍSÉRLETEZNI a mennyiséget, mert gyorsan túlédesíthető vele az étel. Másként kell adagolni! Más íz-hatást kapunk, ha ételekbe, mást, ha italokba keverjük!
Először furcsa az íze, sokáig érezni a szájban az édeset.
Rendkívül jó az élettani hatása, szinte szárnyra kap tőle az ember. Rendszeres fogyasztásával eltűnik a fáradtság érzése is, frissek leszünk, nincs szükség délutáni szunyókálásra.

Teakeverék készítése: 

A teakeverékhez hozzáadjuk a jázminpakóca leveleit, és azokat együtt forrázhatjuk le.Ha csak Jázmin Pakóca oldatot készítünk, KI NE DOBJUK a már leforrázott leveleket, mert még nagyon sokszor, ÚJRA FŐZHETŐ BELŐLE ÉDES OLDAT!(1 ek. szárított levél, 2dl forró vízben 15 percig oldani) több napra is elég, mert nagyon édes!

 „Édes levél” szárított levélőrlemény felhasználása: 

Pora közvetlenül felhasználható, nem kell külön oldatot készíteni belőle.Rögtön belekeverjük az édesítendő, BEFŐZÉSRE váró alapanyagba. Jázminpakócával nyugodtan lehet a lekvárokat, kompótokat eltenni télire, cukor és tartósítószer nélkül. Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát bevitelű étrendekben édesítésre, így tehát, ha valaki nagyon szereti az édes ízt, de cukorbeteg, nem akar kemikáliából készült édesítőszert fogyasztani és hízni sem akar, akkor ez az ő TERMÉSZETES, MELLÉKHATÁSOK NÉLKÜLI édesítőszere.
·           sütésnél lisztbe, töltelékanyagba
·           muffin - kenyér - pizza tésztába
·           palacsintába, pudingba
·           hagyományos uborkasalátába, savanyúsághoz, zöldséghez
·           almakompóthoz, lekvárbefőzéshez- a gyümölcsök ízét nagyon kiemeli
·           levesekbe, főzelékekbe, szószokba
·           kávéba –mintha törökös, zaccos kávét innánk
·           teába, limonádéba, turmixokba
·           tejbe, tejszínbe, tejfölbe, túróba, joghurtba, kefirbe,
·           fagyasztott desszertekbe, jégkrémbe
·           tengeri gyümölcsökhöz
 Különlegessé teszi az ételt a citrom és vanília a hozzáadása, mert nagyon jól elfedik a „mézfű” természetes édes ízét. 
Sütemény receptjéhez adjon egy késhegynyi szódabikarbónát (a sütőpor mellé), így a sütemény ugyanúgy fel fog jönni, mintha cukrot használt volna. Kelt tésztánál HOSSZABB a KELÉSI IDŐ!
Sütésnél-főzésnél 200 fokig megtartja az édes ízét, íz anyaga a pH-érték változás esetében sem bomlik le.
 A jázminpakóca levélke rágcsálása, csak úgy, önmagában, egy édes, vitaminos nyalánkság.
Amikor éhségroham tör ránk, elveszi az éhségérzetet, ez lesz a „nasink”, a pót-süteményünk.

Termelési lehetőségek ,kapcsolatok  :

Dugványról szaporíthatjuk vagy egynyáriként, cserépben mi is nevelhetjük. Nagyon kevés helyen termelői piacokon,vásárokon esetleg virágboltokban lehetkapni . Tövenként 800-1600 Ft között.
A jázminpakóca élő növény, termesztésével kapcsolatosan itt kérhetnek tanácsot:
 Falufejlesztési Népjóléti Program Egyesület (FNPE)
Elnöke: Puskás Ferenc agrármérnök
Uszka, Fő u. 60.
fnpe@freemail.hu

Puskás Ferenc, a honosító :
A 75 éves agrármérnök, nyugalmazott ENSZ szakértő, a
JÁZMINPAKÓCA HAZAI MEGHONOSÍTÓJA! – legkiválóbb ismerője.
Igen nagy tudású úriember, akinek csak a segíteni akarás a célja.

Drága jó Ember.
Egy ÉLŐ KINCSESBÁNYA, KIMAGASLÓ SZELLEMI TŐKÉVEL!
Élete során, évtizedeken át ÓRIÁSI SZAKMAI FELFEDEZÉSEIVEL, ÖTLETEIVEL, technológiai újításainak a felhasználásával a világ számos országában sikerült már Puskás úrnak szinte a „semmiből” az embereknek új utat, lehetőséget, foglalkoztatottságot biztosítani a megélhetésükhöz, életük gazdagabbá tételéhez.

A világ minden táján nagyra tartják Puskás urat.
Becsülik, elismerik kimagasló szakmai tudását és tanácsadóként várják mindenütt.

Én mindig általa jutok a „pakócámhoz”, és más hasznos gyógynövényhez, különlegességhez.
Puskás úr rendkívül szerény, de nagyon segítőkész.
Tanácsot ad bárkinek, akit érdekel, bátran lehet tőle kérdezni, alternatív megoldásokról is az élet különböző területein.
(Gyógynövény, Önellátó gazdálkodás, Öngondoskodás, Vörösiszap, Tájrehabilitáció).
Közvetítő,informátor  :
Nagyon sok órát töltöttem el a kutakodásommal az Interneten.
Remélem, hogy fáradozásom nem volt hiábavaló és sok embernek segítek ezekkel az ismeretekkel abban, hogy egészségesebben, boldogabban éljen.

Szeretettel:
Tóth Gabriella
Dunaújvárosból