A gyümölcsök és a friss
zöldségek mellett , a virágporra is lehet
figyelni .Itt van a friss
virágpor ideje is.
A virágpor a növények hímivarsejtje, ami a
szél vagy a rovarok -főleg a méhek- segítségével kerül a bibére
megtermékenyítés céljából. A virágokon munkálkodó méhek a virágport a hátsó
lábukon lévő kosárkákba gyűjtik. A méhész a virágport gyűjtő méheket
rakományuktól egy szűk rács segítségével megfosztja. Ezt szárítja, tisztítja,
és természetes formájában árusítja.
Gyermekek 3-5 éves korig szükség 12 gramm pollen, míg 6-12 év kell a napi 16 gramm.
A napi adag növelhető akár 35 gramm figyelembe véve a különbségek életkor, a testsúly és az általános egészségi állapotát.
Ne kezdje el szedni a virágpor nagyobb adagokban ,mint napi 15-20 gramm ( 2 evő kanál ). Egy hét után, fokozatosan növelheti az adagot 2 evőkanálról akár 4 evőkanálra ,ha szükségesnek érezzük.
15-30
gramm virágpor (4 evőkanál) egyenértékű három főtt étel tápanyagtartalmával.
A kedvező jelek reményében az adagolást megszakítás nélkül kell folytatni . A legjobb,ha jegyzetet készítesz az adagolásról.
A különböző növényekről származó virágpor összetétele nem azonos, de mindegyik tartalmaz fehérjéket, aminosavakat, cukrot, ásványi sókat, vitaminokat, hormonanyagokat, zsiradékokat, illatanyagokat és vizet.
A 22 aminosav közül a virágpor 20-at tartalmaz. Számítások és öszehasonlítások alapján kitűnik, hogy 100 g virágpor annyi aminosavat tartalmaz, mint 1/2 kg marhahús vagy 7 tojás, vagyis két csapott kiskanál (30 g) virágporral a felnőtt ember fedezheti napi aminosavszükségletét.
A virágpor jelentős mennyiségben tartalmaz vitaminokat is:(100 gramm )
- · 600 ug tiamint,
- · 1670 ug riboflavint,
- · 900 ug piridoxint,
- · 2700 ug pantotensavat,
- · 10 000 ug nikotinsavat
- · 20-40% kálium,
- · 1-20% magnézium,
- · 1-15% mész,
- · 1-12% vas,
- · 2-10% szilícium,
- · 1-20% foszfor stb.
A virágpor 2,71-14,44% zsírt is tartalmaz, amelynek 20%-a nem telített és egyes vitaminokkal keverve megakadályozza az érelmeszesedést, így azután a virágpor és a méz együttes fogyasztásánál — ahogy a méh is táplálkozik — a zsírok a mézben jelenlévő szénhidrátokkal és cukrokkal együtt égnek el.
23 féle jótékony hatása lehet :
1.
gyorsítja a növekedést,az egészséges új sejtek kialakulását
2.
elősegíti a fokozott szöveti regenerációt
3.
növeli a nagyobb toxikus szint megszüntetését
4.
csökkenti a túlzott koleszterinszintet
5.
növeli az alacsony vérnyomást
6.
csökkenti a magas vérnyomást
7.
elősegíti a fokozott ellenállást a fertőzésekkel
szemben
8.
aktiválja a belső elválasztású mirigyeket
9.
stimulálja a megnövekedett gyomor szekréciós
folyamatok
10. stabilizálja
az egész idegrendszer
11. javítja
a termékenységet a nőknél
12. gátolja
a növekedést a jóindulatú vagy rosszindulatú daganatoknál
13. megszünteti
a túlzott kalcium lerakódások
14. kitiltja
a túlzott húgysav felhalmozódását
15. helyreállítja
a normális és egészséges étvágyat
16. ellensúlyozza
a bőr ráncosodását
17. szabályozza
a szisztémás biológiai funkciókat
18. lassítja
az öregedési hatásokat
19. elősegíti
a fokozott koncentrációt / memória javítására
20. akadályozza
a korai szenilitást
21. meghosszabbítja
a fiatalságot
22. fokozza
a szexuális aktivitást
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése