Beköszöntő

Kedves Látogató !

Mindenkivel szeretnénk megosztani tapasztalatainkat,gondolatainkat és tévedéseinket, akik szeretnének holnaptól egészségesebben táplálkozni és élni.Mindenki olvas az egészségesebb életről sok jót és szépet.Másnap eldönti, holnaptól ő is kipróbálja és akkor jönnek a de-k. Hol lehet kapni ? Hol találom ? Hogyan csináljam ? Folytatás az ökooldalakon.


2012. augusztus 22., szerda

Fejesvölgy


Veszprém egész évben kiváló programokat ígér ,nyáron különösen sok lehetőség van eltölteni az időnket Gizella és Szent István városában .




Fejesvölgy Vendéglő Veszprém el dugott,lakóházas részén található közel a viadukthoz 



és az óvároshoz . Kívülről egy közömbös egyszerű vendéglőnek látszik . Belülről,találkozva a személyzettel és látva a berendezéseket ,nagyon barátságos és otthonos arculat kerekedik ki. A kínálat nem mindent bele kínaitól a görögig, hanem a kellő mértékű,igényesen összeállított választékot találunk magyaros konyha remekeiből.
Az étterembe nagyon kiéhezve kell érkezni,az adagok túlméretezettek és kalória dúsak,de az ízek felejthetetlenek és páratlan harmóniájúak. Lehet azonnal fél adagra váltani  és akkor öt,hat fogást  ki lehet próbálni. Aki újra akarja élvezni a magyar ízeket a sok olasz,görög,indiai és kínai íz után, csak rajta itt minden magyarost megtalál. Talán a legremekebb ételük a libamáj roston (pontos nevén :rozmaringos hizlalt libamáj vargányás dödöllével) . Ez  páratlan az országunkban,annak ellenére,hogy világhatalom vagyunk libamáj előállításban és minden valamire való étterem kínálatában ott van a libamáj. Először is a szakértelmet dicséri az alapanyag kiválasztása,aki meg akarja ismerni az igazi hizlalt libamáj,igazi sárga színét annak el kell ide jönnie .Ez a szín páratlan és egyből megnyugtatja a vendéget,hogy az igazival találkozik. Második az elkészítés és a tálalás . Az ízek csodálatosak ,csak a máj izének tökéletessége dominál semmi aroma,fűszer,zsír olaj semmi mellékíz csak a valamikor zsírba helyezett máj és máj. A libamájban a fejesvölgyi étterem az etalon . Ismerjék meg Önök is . A szervíz és a catering is tökéletes a borok azok válogatott évjáratok,de nem a legdrágábbak közül. A kávé az kávé és nem cukros lötty. A  kiszolgálás az visszafogott,nem tolakodó de pontos és előzékeny. Az árak arányosak a túl méretezett adagokhoz és a magas színvonalú cateringhez.


Libamáj roston 2012

Ha szombaton Tihanyban járnak a bio piacon ,legyen egy biztos pont délben vagy uzsonna időben a Fejesvölgy étterem Veszprémben, csupán 25 km a távolság a két állomás között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése