Továbbra is tombol a tél, mintha be akarná pótolni az elmulasztott hónapokat, mintha kárpótolni akarna minket az elmaradt fehér karácsonyért...
Hát, igen, mikor már azt hittük, hogy kifelé tartunk a télből, akkor megérkezett a -20 fok és a hó.
Ilyenkor olyan jó, ha a lakásban valami finom süti illat leng...mondjuk sülő alma, fahéj és dió:) Van egy nagyon egyszerű, gyors süti, amiben ez a három hozzávaló találkozik:) Ez a finomság pedig az almás-diós kevert.
Hozzávalók:
- 5-6 darab alma
- 1 bögre cukor
- 1,5 bögre rétesliszt
- 3/4 bögre olaj
- 3 tojás
- 1 evőkanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10-15 dkg darabolt dió a tetejére
(bögre mérete 3 dl)
Az almákat meghámozzuk, kb centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével és félretesszük. A tojásokat jó alaposan kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a citromhéjat. A szódabikarbónát, a fahéjat és a lisztet elkeverjük és hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a végén belekeverjük az almát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, darabolt dióval megszórjuk a tetejét és előmelegített 200 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
Nagyon könnyű, lágy tésztát kapunk. Isteni finom, ízletes süti:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése