Avokádó
Az avokádó nem csupán egy
ízletes gyümölcs, de az egyik legjobb választás, amennyiben kettős célod a
farkaséhség tartós csökkentése és a karcsúság elérése. Az avokádó húsa
tele van B-, C- és E-vitaminnal, karotinoidokkal, káliummal és cinkkel,
emellett nagyon gazdag minőségi proteinben, rostban és telítetlen zsírsavakban,
melyek igen tápláló finomsággá teszik. Vitaminjai emellett
nélkülözhetetlenek a megfelelő anyagcsere-működéshez, csak úgy, mint a cink. A
kálium pedig szervezeted vízháztartását segít egyensúlyba hozni, így fontos
szerepet játszik a megfelelő vérnyomás kialakításában is.
A telítetlen zsírsavak emellett növelik
véredben a jó koleszterinek szintjét, miközben csökkentik a trigliceridek, a
zsírok mennyiségét. A benne található béta-szitoszterol szintén segít ebben,
emellett remek linolénsavforrás, amit a szervezet gamma-linolénsavvá alakít át,
ezzel elősegítve a vérrögök kialakulásának megelőzését.
Az avokádó mindemellett remek hatással van a bőrre, növeli az agyi kapacitást, enyhíti az ízületi fájdalmakat, antioxidánsai révén pedig védelmet nyújt a szív- és érrendszeri, valamint a rákos betegségekkel szemben.
Az avokádó mindemellett remek hatással van a bőrre, növeli az agyi kapacitást, enyhíti az ízületi fájdalmakat, antioxidánsai révén pedig védelmet nyújt a szív- és érrendszeri, valamint a rákos betegségekkel szemben.
Hogyan fogyaszd?
Ha megéhezel, az avokádót tízóraira
vagy például uzsonnára önmagában is fogyaszthatod, de akár salátát is
készíthetsz belőle. Bébispenóttal és koktélparadicsommal kiegészítve igen
ízletes, öntetként pedig alkalmazz zöldcitromos-mézes keveréket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése