Beköszöntő

Kedves Látogató !

Mindenkivel szeretnénk megosztani tapasztalatainkat,gondolatainkat és tévedéseinket, akik szeretnének holnaptól egészségesebben táplálkozni és élni.Mindenki olvas az egészségesebb életről sok jót és szépet.Másnap eldönti, holnaptól ő is kipróbálja és akkor jönnek a de-k. Hol lehet kapni ? Hol találom ? Hogyan csináljam ? Folytatás az ökooldalakon.


2012. február 25., szombat


Avokádó
Az avokádó nem csupán egy ízletes gyümölcs, de az egyik legjobb választás, amennyiben kettős célod a farkaséhség tartós csökkentése és a karcsúság elérése. Az avokádó húsa tele van B-, C- és E-vitaminnal, karotinoidokkal, káliummal és cinkkel, emellett nagyon gazdag minőségi proteinben, rostban és telítetlen zsírsavakban, melyek igen tápláló finomsággá teszik. Vitaminjai emellett nélkülözhetetlenek a megfelelő anyagcsere-működéshez, csak úgy, mint a cink. A kálium pedig szervezeted vízháztartását segít egyensúlyba hozni, így fontos szerepet játszik a megfelelő vérnyomás kialakításában is.
http://www.femina.hu/spacer.gif
A telítetlen zsírsavak emellett növelik véredben a jó koleszterinek szintjét, miközben csökkentik a trigliceridek, a zsírok mennyiségét. A benne található béta-szitoszterol szintén segít ebben, emellett remek linolénsavforrás, amit a szervezet gamma-linolénsavvá alakít át, ezzel elősegítve a vérrögök kialakulásának megelőzését.

Az avokádó mindemellett remek hatással van a bőrre, növeli az agyi kapacitást, enyhíti az ízületi fájdalmakat, antioxidánsai révén pedig védelmet nyújt a szív- és érrendszeri, valamint a rákos betegségekkel szemben.
Hogyan fogyaszd?
Ha megéhezel, az avokádót tízóraira vagy például uzsonnára önmagában is fogyaszthatod, de akár salátát is készíthetsz belőle. Bébispenóttal és koktélparadicsommal kiegészítve igen ízletes, öntetként pedig alkalmazz zöldcitromos-mézes keveréket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése