Ez az év is jól indul .Egyből a hatnapos karácsony menüjére teszünk javaslatot .
Ünnepek alatt ahol csak lehet, rogyadozik az asztal az ételektől, süteményektől és általában nem könnyű ételek kerülnek az étlapra. Nem így van ez a nyers konyhában. Nekem a karácsonyi menüben a gomba és a savanyú káposzta elengedhetetlen, ez a gyerekkoromra emlékeztet. Szintén szeretem a sütőtök és tökmagolaj ízét. Az ez évi menü fő fogását ezekből fogom összeállítani. Ez az étel inkább a színek és az ízek megéléséről fog szólni, mint a zabálásról. A tányéron találunk sok színt, édes és savanyú ízeket, amiket egymás után érdemes kóstolgatni. A savanykás gomba is ilyen, külön érdemes megrágni. Szóljon hát ez a karácsonyi menü arról, hogy újra felfedezzük az ízeket és a köztük lévő harmóniát. A recept nagyon egyszerű hozzávalókból készül, így bárki el tudja készíteni akinek kedve van hozzá.
Töltelék a paprika karikákhoz:
Egy negyed nagy fej karfiol
Ugyanannyi mennyiségű sütőtök
Egy nagy sárgarépa (a fele aprítva a feléből csillagok készültek)
Aki a vöröshagymát szereti, nyugodtan tehet bele egy fej vöröshagymát is.
A hozzávalókat összeaprítjuk apróra.
Tökmagolaj
Himalája kristály só
Mindent összekeverünk és állni hagyjuk 1-2 órát, hogy összeérjenek az ízek.
Csírák
Mungóbab és görögszéna
(3 napos csírák, első nap 8 órát áztatjuk a magokat, majd utána nem áztatjuk tovább, naponta 2x csak átmossuk folyó vízben)
Gombaszósz
Szárított gomba
Savanyúkáposzta leve
Az étel készítésben próbálom az egyszerűség elvét követni, nem bonyolítom túl a recepteket, persze akinek kedve van hozzá, kísérletezzen csak nyugodtan.
Ajánlok a menühöz aszalványokat is, pl a gombás aszalvány nagyon illik hozzá, szerintem :-)
Próbáld ki Te is 2012 évben már nekünk bejött !
Tipp adó : http://bolykynyerskonyha.blogspot.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése